Streetstyle x 4


Chanelig


Mormor har gömt en liten guldgruva i sin garderob. Detta upptäckte jag i veckan och jag var snabb att tigga till mig denna fina väska. Den är ju en kopia givetvis men väldigt fin tycker jag. Roligt att kunna ärva saker så att de får se dagens ljus ännu en gång...  Jag glad, mormor glad, väskan (som är en egen person) är också glad!

Rea

Nu är det rea på Twilfit. Jag tycker de har så underbara underkläder. Dessa från Tiger har jag och de är på 50% rea nu. Funderar också på köpa till ett par trosor så man kan matcha bättre. De är så himla fina tycker jag! De har rea på massa fint. Dit ska jag definitivt imorgon!

Bild lånad av Therezz

Gårdagens

Bättre sent än aldrig kommer gårdagens kläder. Igår fick jag träningsmotivation minsann. Byxorna var så galet tighta så nu jädrar ska jag ut i löpspåret. Började veckans träning med 6 km löpning. Det här ska nog bli bra allt! Inte för att jag vill bli smalare utan bara välformad, eller vad man ska säga :)
Ledsen för lite pixlig kvalitet på bilderna. Vet inte riktigt hur jag lyckades med det men men..

Byxor, topp och kavaj från Gina, Kofta från MQ (pojkvännens), sjal från Cubus, accessoarer får ni se mer av i veckan, väskan likaså.

Slarvmaja

Himla tråkigt att jag glömt min kamera (med en hel del bilder í) i fel bil. Nu får jag nog vänta tills imorgon med dem bara för att jag klantat mig så. Har lite secondhandfynd på lager och även dagens klädsel som jag hann fota innan jag slarvade till det... Titta in snart igen så ska jag nog lyckas få upp det på bloggen.

Fyrkantigt

5835383eb90042adc42e47e8ece21c0a.png

Idag är det fullt ös med skolarbete. Tyvärr fick jag bara 5 timmars sömn, vilket är ca 5 timmar för lite för att sömngalna jag ska fungera som jag ska... Kanske ska smyga hem och ta en liten tupplur :-)


Swimwear

Du har väl inte missat att Forever 21 har öppnat en swimwearavdelning. Det finns en hel del fina bikinis och baddräkter där för den som är sugen på grafiska mönster. Det finns även en del bikinis med nitar för den som suktar efter mer nitar...

Jak & Jil



Jak&Jil fortsätter att fånga inspirerande och snygga saker på stan. Kan ju vara ett roligt projekt nån gång. Är ni sugna på nitar så ska ni kolla in denna och denna sida. Finns massor med nitar och dyligt för den som vill förnya sina kläder med rådande trend!

La Redoute


Denna har jag beställt från La Redoute. Den är gjord utav silke bomull och kashmir, vilket jag tror kommer kännas riktigt härigt! Jag beställde den i några storlekar för stort så förhoppningsvis blir den lite löst sittande. Jag har verkligen letat som en galning efter en randig tröja som börjar med ränderna lite längre ner. Kan knappt vänta tills den dimper ner i brevlådan...

Gårdagen


Puh! Vad helgen har gått fort. Jag har bara flängt runt hela helgen och har precis kommit hem från middag hos Emil. Hemma ser det ut som ett bombnedslag (verkligen!) och har precis kollat i kalendern och insett att jag måste gå upp 5 imorn. Hur ska det gå till? Ingen aning!

Detta är vad jag hade på mig igår när vi var hos några goda vänner och kollade på Sverige-Portugal. Koftan är från Ellos, tishan från H&M, jeans från Åhlens osv :)

Denna dag har jag varit på husvisning (inte till mig själv), storhandlat, varit på loppis och fyndat (visar senare i veckan), varit på sjukhuset och på middag hos E då förstås. En riktigt skön helg har det varit. Tyvärr hanns det inte med så mycket bloggning idag men imorgon ska jag förbereda med nya tag. Hoppas att inspirationen bara flödar då :)

God natt!

Fursent

Jag har länge varit sugen på en pälskrage från secondhand men liksom aldigt tagit arslet ut vagnen och fixat det. Nu känns det som att det är försent (eller fur-sent, som F skulle sagt) att skaffa en. Jag menar, det är ju i princip vår. Men ack så snygga dessa kvinnor är. Jag blir helt till mig.
Jag tror det är solen och deras leenden som gör att man tinar lite i det annars så kalla Sverige-vädret...

Hope


Hopes lookbook är riktigt snygg. Antagligen finns en risk att man ser ut som en soppsäck i klänningen men jag kan inte annat än imponeras av hur modellen bär upp den. Sen längtar man ju tills man kan låta tygskorna åka på igen.

I mitt huvud


Just nu är det fem saker jag är extra sugen på:
 ♦ En beige blazer, gärna exakt som denna bild som jag lånat från Linn
 ♦ En stor hatt lik den på bilden. Den är verkligen perfekt i mina ögon
 ♦ En jeansväst är väl obligatorisk våren 09?
 ♦ Marc Jacobsarmbanden kan jag inte sluta tjata om. Snart är de påväg hem till mig
 ♦ Den perfekta randiga tröjan som till min besvikelse är slut hos Chicy lagom tills jag skulle beställa...


Casual friday


Jeans Generic Girl Sunday ♦ Kavaj H&M ♦ Linne H&M ♦ Skor Forever 21 ♦ Ring Forever 21


Braided

0-7a9ea338b8a9e4bda4ee67e5b16d58c7.png

Dessa snygga armband hittade jag på Glitter häromdagen. 60 kronor kostade de och fanns i flera snygga färger. Lite bottega veneta över dem, tycker jag. Ett litet fredagstips sådär...


Weekend check

Äntligen fredag!

Veckan har verkligen varit rörig för min del. Yrt runt och försökt koordinera  med packning, bilar, skjuts och mer därtill. Kanske lugnar det ner sig lite nu till helgen. Ikväll åker vi ut till mina svärföräldrar på landet och bara är. Det kommer bli superskönt! Inte ens någon mottaagning på mobilen (vi pratar vischan här alltså!) Ska bli så skönt att inte festa denna helg och bara vila upp sig.


Idag ska jag vara hundvakt åt underbara Chezzi. Som jag längtar! Jag älskar djur och hon är fortfarande lite valpig av sig så det är så himla roligt.


Godmorgon allesammans!


Tidig morgon


Veckans sista dag har jag på mig en topp från Gina och skinnbralls från H&M. Inser att det är lite mörka bilder men jag lovar att jag har lampor hemma:-) Det var bara lite mörkt när jag började min dag och kameran och jag är ju inte riktigt kompisar...

Silver

Idag har jag utökat mitt smyckesförråd med detta stela armband i silver. Min svärmor har ett likadant och jag tycker det är så fint. Just nu känner jag faktiskt mest för att köpa äkta smycken då de håller så otroligt mycket bättre i tiden. Även om förstås inte ekonomin alltid håller så bra som man skulle kunna önska :-)

Torsdag Polish


Dagens lack blev detta från Mavala som heter Macao. En riktigt fin nyans som är en blandning mellan cerise och röd.


Gräva djupt


Detta är vad dagen har att erbjuda....

Häromdagen grävde jag djupt i mammas gamla garderob och hittade denna goa lilla kavajen. Axelvaddarna är väck (det går liksom verkligen inte) och knapparna är utbytta för att bryta av lite. Älskar att fodret är prickigt och att armarna är korta. Ska stryka lite på den så är jag fit for fight.

Hattfnatt


Outfiten är grym. Hatten är ännu grymmare. Jag. Måste. Ha.

Detta är ...


Detta är vad jag lyckades skrapa ihop innan kamerabatteriet tog slut. Min outfit idag är inte så spännande så jag nöjer mig med detta. Jeansen är från Wrangler för typ 8 år sen. Helt galet att jag fortfarande kommer i dem! Skorna är från Bronx.

Topshop not

Det skär i hjärtat att behöva konstatera att den underbara kavajen från Topshop är för liten för mig (varför tog jag inte rätt storlek?)... så nu måste jag skicka tillbaka den. Såklart finns den inte längre kvar att köpa från hemsidan så nu får jag väl sätta mig här hemma och gråta en liten skvätt eller nått.  Gah, den är så fin!

Om det är någon av er läsare som är intresserade av den i storlek 8 (34) så får ni gärna maila på [email protected] innan fredag för då åker den tillbaka. (Jag säljer den för 700, jag betalade strax däröver, jag bjuder på frakt.)

Who, anywho


Dagens inspiration hämtar jag från Anywho. De lyckas alltid vara riktigt snygga med relativt enkla medel. Idag skiner solen också och då blir man ju väldigt sugen på att damma av glajjorna och sätta på sig linserna. Idag håller jag på med ett litet syprojekt. Får se om jag blir klar så ni får se idag(antagligen inte med min tidsuppfattning), annars kommer det senare i veckan. Kanske skulle man dra fram sin neverending-halsduk från Twilfit också. Riktigt snyggt är det!

Dagmar


Therez
tipsade om denna fantastiska kjol från Dagmar. Och jag kan bara hålla med om att den är fullkomligt underbar! Den finns hos Wardrobe där den kostar 960 och är en blandning av linne och bomull.  Åh den är så fin med sina veck och allt!!

Tips


Denna
snygging har Josefssons fått in. 199(!) pix kostar den vilket känns som ett riktigt kap. Denna är jag verkligen sugen på. Det är ju faktiskt lön imorgon :-) Tjoho som jag längtat! I så fall får det bli någon storlek större så att man kan vara säker på at den är luftig och oversize precis som jag vill ha den.

Fullt upp

Ni märker säkert att det varit lite ont om dagens outfit här de senaste dagarna. Jag har ju självklart haft kläder på mig men då jag suttit med min morfar och mormor på sjukhuset för det mesta så har jag varken haft tid att bry mig om kläder eller tid och möjlighet att fotografera av mig själv. Håll ut så är jag tillbaka som vanligt inom en snar framtid. Förhoppningsvis redan imorgon ska jag hinna blogga lite mer :-)

Gisele for Elle


Fantastiska Gisele för Elle Italien, fotad av Matt Jones.

Sandals


Är du sugen på ett par Balmainiga sandaler till våren så tycker jag du ska göra som Linn och kika in på Bianco. Dessa snyggingar finns nämnligen där för 550 pix och är perfekta om man dräglat över Balmains hypade sandaler men är sugen på några med lägre klack.

Gala


Någon som inte varit framme så mycket den senaste tiden i bloggar är Gala (aka AmLul). Hon fortsätter att inspirera i alla fall mig. Alltid trevligt att kika in hennes blogg nån gång ibland och få lite nya idéer.

Pasteller


Riktiga sommarkläder. Det är ju inte riktigt dags än men man kan ju inte låta bli att bli sugen på att shoppa sommarkläder nu, samtidigt som (chockande nog) snöflingorna dinglar ner utanför...

Gårdagens

Det blev lite bråttom (som vanligt) innan bion igår. Hade tänkt att leverera min klädselsen för kvällen men ibland hinner man ju inte allt man tänkt. Istället får ni ta del av den nu istället.
Min kofta/kavaj är secondhand/omsydd av mig, T från Melba, Jeans Seven, Päls Second hand, halsband secondhand.

Cinema


Det har verkligen varit fullt upp hela helgen. Var i Linköping igår. Kom hem 05:30 i morse... puh!. Egentligen var jag väldigt sugen på att bara slappa precis hela dagen men ingalunda. Är precis hemkommen från trerättersmiddag med Glitter och en eftermiddags bio på det. Ett trevligt sätt att avsluta helgen. Filmen var mysig. Skönt att se enkla filmer ibland. Är du sugen på att se en mysig (lite cheezy) amerikans tjejfilm så tycke jag att du kan hyra denna (när den kommer på dvd dvs.)

Man

Nu var det ett bra tag sen jag tipsade om något killplagg så det är verkligen på tiden. Jag har kollat in Heritage 1981 som är en del av Forever 21s killmode och mina favoriter är dessa. Det är ju så snyggt med killar i T-shirt så det är inte klokt.

The black bag



Elle


Nu är det verkligen på tiden att jag kickar igång min prenumeration på Elle. Inga fler lösnummer. Egentligen gillar jag Amerikanska Elle mer men det kan få bli en liten lyxgrej någon gång ibland istället.

Beställde prenumerationen häromdagen och nu väntar jag på mina nummer samt en mascara från Face och ett läppglans. Mycket trevligt med premier tycker jag!

Förresten, visst är Reese snygg på bilden? Riktigt vacker om ni frågar mig!

Modelhouse


En av bilderna från gårdagens plåtning. Jag tycker väldigt mycket om ljussättningen och att bilden är tagen i profil.


Ljuva toner


Väska från Asos
Klänning från Stella McCartney
Kofta från VPL
Skor från Asos
Armband från Asos (Karen Millen) båda två

Full rulle

Tjoho alla härliga läsare!

Nu ska jag precis springa iväg på en heldag med aktiviteter(iklädd min luffkädsel) i Linköping med avslutande Hawaiifest på kvällen. Det kommer nog bli helt grymt! Kika in under dagen så ska jag nog ha lite nytt till er här ändå ska ni se.

Trevlig helg!

All Saints

När jag var i London senast fastnade jag för All Saints kollektion. Den är verkligen hur fin som helst. Nu har jag även hittat deras webshop. Det finns så mycket snyggt så jag vet inte var jag ska ta vägen! Ni måste ta och kika in där helt enkelt. Om inte för kläderna så för att modellen är så otroligt vacker.

På torra gator

0-182809bc2ba34daeb748a4caffb827dd.png



















Lite splittrad dagens idag, jag vet. Men har kommer i alla fall dagens skor som är i äkta skinn och från Bronx. Jag vet inte riktigt vad som hände med min högerfot(vänster på bild). Den ser aningen tillplattad ut, men jag kan meddela att den mår bra och trampar på som vanligt :-)


Ta dah

03a8b200bf689200ce736ade4615da08.png

Så här blev håret efter lite fixande och trixande med plattången. Gillar stora lockar och det gör tydligen min omgivning också som har smickrat mig med komplimanger. Sånt är alltid roligt!


Wearing Amanda


Hann knäppa av ett snabbt kort innan jag begav mig hemifrån i morse. Dock hade jag inte hunnit med varken smink, hårfixeri eller linser men detta är i alla fall vad jag har på mig. Tidiga morgonar är inte mitt bästa.  Solglasögonen åkte med i väskan så kanske åker de på under dagen, bara det fina vädret håller i sig hela vägen till Linköping.

Idag invigde jag min jeanskrage från Amanda Bergs kollektion på Bikbok. Jag gillar den verkligen! I övrigt är det väldigt bas. Har en vit långärmad t-shirt från Gina, Skinnjacka från H&M och byxor från Åhléns (de ser man iofs inte så mycket av).


TGIF!

Äntligen fredag! Vart tog den här veckan vägen?

Idag är det fullt schema. Härligt!
 
8-12                 Föreläsning
12-13               Lunch
13-15               Plugg med gruppen
15.30 - 17.30   Plåtning med modellhouse
17.30 -             Hem och ta helg

(Kanske inte galet späckat schema men jag har ju iaf något att göra hela tiden)

Hermesarmband



Tänk om man vore gjord av pengar...
Fina illustationer från Hermes hemsida.


Skrynklig


Tanken var ju egentligen att jag skulle hinna stryka denna innan jag sprang iväg och lunchade men ibland räcker tiden verkligen inte till. 

Idag blev det lackleggins från Gina, Blus från HM, armband secondhand och halsband från Pigrim.

It's all about the material



fr v: Helmut Lang, Acne, Preen
fr v: Glitzy, All Saints, Chicy

Jag tänkte att vi skulle slippa kolla på tvåtusen till modekollage med mockajackor. Här är inte en enda. Förstå mig rätt, mocka är superfint! Jag har själv två jackor i materialet, men det finns en massa andra skönheter som förtjänar en plats i rampljuset på samma sätt som Mockajackan. (Det känns lite som att jag pratar om Mockajackan som en person..skumt :-) ) Hur som helst, här är ett litet axplock av snyggingar.

Fashion is in the sky, in the street...

Idag tänkte jag chocka er läsare med lite boktips. Vad då, tänkter ni, inte läser väl jag böcker?

Nej, skönlitterära böcker är verkligen inget för min. Jag har likom inte tillräckligt mycket ro i kroppen. Det som är så bra med dessa böcker är att det liksom inte finns någon text. Endast vackra inspirerande bilder. Min pojkvän skulle nog säga att det inte är riktiga böcker, fast nu är det ju jag som bestämmer här så här och nubestämmer jag att det är riktiga böcker :-)

Click click


Kunde inte låta bli att beställa denna efter att ha sett den på Englas blogg. Nu är den i alla fall på väg hem till mig så får vi se hur den ser ut in action. Kanske känns det helt fel. Kanske helt rätt. Det gäller ju att vara snabb så fort Engla skriver om något för vips så är det slut :-) Jag; Fattig AB!

Today


Jeans Seven For all mankind, T Forever 21, Sjal Egypten, Kavaj Gina

The style of Dree Hemingway


Någon som jag håller ett extra öga på är Dree Hemingway. Hon har blivit signad av Elite och av vissa spås hon bli den nästa Erin Wasson (vilket otroligt rum att fylla).  Hennes personliga stil faller mig verkligen i smaken och så är hon ju otroligt vacker. Håret kan jag inte låta bli att älska. Det ska bli spännade att se hennes framtida karriär...

Ursnyggt

Jag har alltid älskat klockor. Man kan liksom inte ha för många. Mixade ihop ett gäng jag tycker bra om. Mitt senaste projekt dock är att leta efter en i både guld och silver men det är svårt när man inte har möjlighet att lägga en förmögenhet på varje klocka. Hojta gärna till om ni vet några snygga guld/silver klockor. Klockor.nu har ett brett utbud om ni är sugna på att kika in, dock inte så många med både silver och guldfärg.
 

Shoppat

Kunde förstås inte låta bli att kila in på Bikbok igår. Var tvungen(?) att kolla på jeanskragen ur Amanda Bergs kollektion. Det fanns bara en kvar i butik och givetvis kunde jag inte hålla händerna i styr så den fick följa med hem. !99 pix. Kommer att användas flitigt till skinnjackan. En riktigt uppiffare :-)


Bracelets



KyssJohanna, Cocoo, Marc Jacobs, Accessora

Regnet det bara öser ner


När jag öppnade mina ögon i morse öste regnet ner. Jag känner att det är bäst att stanna inne så mycket som möjligt. Var dock tvungen att göra  några snabba ärenden på stan och då åkte såklart mina kära Viking på. Nu ska jag kura ner mig i soffan och fortsätta med min bok som aldrig tycks ta slut. På torsdag är jag en fri människa!

Tisha från H&M, Kofta från Ellos, Brallor från Åhlens, Halsband från Kappahl och gummistövlar från Viking.

Armband


Åh! Cocoo får in en massa snygga saker hela tiden. Detta armband gillar jag verkligen. Ser riktigt stilrent och lyxigt ut. Finns förstås i flera färger men denna var den som tilltalade mig mest, även om svart kanske är mer användbart...nej, nu tänkter jag ju som en 40åring. stop!:-) De kostar 195 kronor.

Nästa lön ska jag helt klart fokusera på att fylla på armbandsförrådet. Har redan i alla fall tre armband som står på "inköpsturlistan".


Mist Radiant

Är verkligen sugen på att uppdatera min t-shirt samling. Det är ju så härligt rockigt att matcha med exempelvis skinnjackan i vår eller kanske skinnbrallorna. Denna coola tisha hittar du här. (Bubbleroom). Tur att den är på rea också så att priset blir lite mer hanterbart.

Den perfekta färgen

Att man alltid ska ångra sig. När jag har haft ljust hår har jag velat bli mörk och när jag varit mörk har jag alltid velat bli ljus.  Nu har jag i alla fall konstaterat att jag trivs bäst när mitt hår är mörkblod, vilket är väldigt nära min (inte lika lystfulla) hårfärg. Det stora problemet är alltid att få frisören att förstå vilken färg det är jag vill ha, och sen hitta en frisör som kan göra ett riktigt bra jobb. Min underbara frisör har precis bytt jobb till färgteknolog för Loreal. Kul för henne men inte alls lika roligt för mig. Hon var liksom perfekt. Nu börjar jakten på ett nytt färgproffs.

Men var ska jag börja leta?
(Tips i Linköping, Norrköping, Nyköping mottages gärna, någon?)


Hittade i alla fall dessa inspirerande bilder på Modefeber.se och de ger en ganska bra bild av den hårfärg jag är ute efter. Ska nog boka en tid i april när jag får bonus från mitt jobb (tjänstledig).:-) Hurra!

Beslutsångest


Jag kan säga såhär; Tåget gick och jag satt inte på det. Nu blir det helt enkelt till att hämta bilden på pojkvännens jobb och köra ner istället. Skönt det med. Nu har jag nog provat alla sjalar jag har i garderoben. Denna fick det till slut bli. Samma gamla vanliga men vafan. Varför bryta något bra?


Monday check

Ny vecka, nya tag.

Gud vad jag är utvilad! Däckade till Beck och sov till 9 i morse.. 11 härliga timmar. Nu är jag människa igen. Gah. Måste springa till tåget nu omedelbart. Återkommer så fort jag får möjlighet!

Kram på er!

Walking fashion


Acne vs Asos

Förra året gick jag, som många andra, och kära ner mig totalt i Acnes volangtopp. Den är verkligen helt fantastiskt! En schysst kopia gick att köpa på Weekday men den tog ju förstås också slut. (Varför bor man inte i Stockholm?).

Till min stora glädje hittade jag denna lookalike på Asos (Ted Baker) häromdagen. Me like! Kostar ca 880kr. Inte billigt men billigare än Acnes i alla fall.


Lördagsinspiration


Claudia Shiffer för Vogue UK - Fantastiskt!


Weekend check

Är förstås fortfarande i Sälen och röjer i backen, på afterskin och såklart även på dansgolvet. Mer än detta händer inte i helgen så håll till godo så ska jag nog kunna peppra upp lite bilder när jag kommer hem igen.

Sol!

0-767e605e5eedfc015b3d62acf0ba66e0.png

Kolla varifrån!

Två plusgrader och sol. Livet är underbart!


Nude


Veckans tips

Tipset denna vecka vill jag knappt dela med mig av ;-) Jag älskar att shoppa på Ebay, även om det förstås var roligare när dollarn var nere i 6 kronor. Mitt tips är denna underbara säljare som har en uppsjö av vintagekläder. Jag brukar alltid hitta något i shoppen. Du hittar hennes sida här.


Buenos Aires

Längtar. Till. Vår.

Ge. Mig. Nu.


Chicyfavoriter


Releasefest

Min vän F är/var (tjänstledig) regionschef på Bikbok och hade fixat två biljetter till mig för releasefesten för Amanda Bergs kollektion idag. Nu sitter jag i en minibuss med 15 tjejer påväg till Sälen (ursäkta tjatet), så jag ska väl inte klaga men gah(!) vad roligt det hade varit och gå på festen!

Jag har inte sett så mycket ur kollektionen men det lilla jag sett var helt klart lockande. Denna jeanskrage är jag mycket sugen på. Måste springa in och kolla efter den i butik när jag kommer tillbaka, så får vi hoppas att ingen annan hunnit före.

Någon som råkar veta prisklass på kollektionen?

(Bild lånad från Amanda Berg)


16 viljor

-8412e6748f62b601994eeefd27aae9e.png

Kolla varifrån!

Nu har vi precis käkat och passerat Falun. Vi hade lite delade meningar om färdväg. Det är allt svårt när man är 16 personer som ska enas, men nu är vi klara med vårt lilla möte och är i bilen igen.


Save me and i will save you

Marc Jacobs - Save me and I will save you - Elin Kling
Detta Marc Jacobs armband har ju varit i ropet ett tag... Eller ja, det var ju ett tag sen nu, men jag gillar det verkligen fortfarande. Egentligen är det lite konstigt att jag inte tog mig för och beställde ett redan då, för säkert 1½ år sedan. De finns både på Tradera och Ebay och ska jag vara helt ärlig så lutar det nog mer åt att jag beställer från Ebay. Där hade de istället med texten For you, forever på latin, vilket faktiskt tilltalar mig mest av de olika jag sett. På bilden (från tradera)visar Serva me serva bote - Save me and I will save you.

Favoriter

Här är mina favoriter från H&Ms sommarkatalog. Blusen finns i både svart, vit och mönstrad. Alla är så fina så jag inte vet vilken jag gillar mest.


Dagens

Nutid. Idag kilar jag runt som en yr höna och försöker fixa allt inför imorgon iklädd jeans från Seven, for all man kind, Tisha från HM (väldigt mätt på bilden ser det ut), kofta egendesignad, päls från röda korsets secondhand och väska secondhand.

(Jag var så ivrig så jag kunde inte riktigt stå still vid fotograferingen)

Gårdagens

Eftersom något hände med min mms:ade bild igår så kommer den nu istället. Inte direkt mycket för världen att se men men. Jackan är från Ellos och sjalarna från Egypten. Gillade sjalarnakombon så mycket att de fick åka på idag igen.

I posten

0-7ab705f7b782397ae66b5974f44eb3a2.png

Kolla varifrån!

Fick precis H&Ms sommarkatalog. Jag som hade avtalat med mig själv att dra i nödbromsen vad gällande shoppingen (vem försöker jag lura? Som om det skulle gå.)
 
Hittade hur som helst några godbitar som jag är sugen på att klicka hem. Får se hur det blir med den saken:-) Mina favoriter kommer senare ikväll.


Basbousa igen

Kunde inte heller undgå denna otroliga kjol från samma märke som jag i tidigare inlägg nämnt. De har tagit det ett steg längre än Balmain och Gina Tricot och satt dit ganska agressiva nitar. Snacka om att lyfta upp en annars enkel outfit i ett nafs. Deras hemsida hittar du här. Vet dock inte om de säljs i någon webshop som fraktar till Sverige...
Nu kanske jag inte skulle styla det lika trashigt som modellen på bilden gjort (ja, stylisten då förstås)...

Lookalike

Gillade du Mary-Kates jacka med de gigantiska nitarna från Givenchy?
 
Då ska du titta in det brittiska märket Basbousa. Nitarna är iofs i silver och aningen mindre (lite mer kommersiellt, ja tack!), men jag tycker ändå det finns en klar likhet.

Spårlöst

Nu är min MMS:ade dagens (halva dagens jag i alla fall) spårlöst försvunnen igen. Ska göra ett nytt försök att lägga upp den imorn. Inget exotiskt men ska det vara så ska det vara

Man

Dessa killskor tycker jag är riktigt fräscha! De är perfekt rundade framtill (sorry, att bilden inte visar bättre), och snygga sömmar. Man får inte heller glömma den snygga detaljen att innerfodret är mönstrat. Tyvärr saknar de prislapp, men de finns att kika på på bland annat Eurosko. Är inte loggan underbar.?

Francoise

Denna franska tjej är verkligen grym. Snubblade in på hennes blogg av en slump och nu är jag fast. Kan försöka fixa ett litet kollage med mina favoritbilder från hennes blogg någon dag. Hon får stå för dagens outfitinspiration!

Stupa

Nu är jag så trött så jag inte vet var jag ska ta vägen. Måste nog stupa i säng omedelbart. Jag ska bara (måste!) läsa 10 sidor till i min bok som snart får mina ögon att blöda. Tyvärr har jag haft galet mycket att stå i idag så det blev inte så mycket bloggning.

Jag har i alla fall hunnit med att packa klart allt till Sälen samt städat lägenheten tills min vän A kommer och ska sova här på onsdag. Jag har även hunnit slutföra ett litet syprojekt som jag tänkte delge er lite senare i veckan om jag lyckas skrapa ihop några bilder. Nu. Boken. Och, Sängen!

Wild


För dig som fortfarande är sugen på djurtryck kan jag rekommendera Asos som fått in ett helt gäng t-shirtar med snygga djurmotiv på. Ovan är mina favoriter.  Priset på ca 250-300 tycker jag är helt okej.

Chicy

Jag måste bara slå ett slag för webshoppen Chicy. De har massa olika snygga saker. Senare  tänkte jag lista mina favoriter, men först måste jag bara visa hur snygg styling de har på sin hemsida. Helt galet inspirerande! (tycker iaf jag)

(bild lånad av Chicy

Dagens Spotifylåt

Idag tycker jag vi kör på en riktig gammal goding som omedelbart tar mig till sommaren, hamnen, coverband och den där härliga lyckokänslan i kroppen.

(Klicka på bilden för att lyssna)


Waistcoat


Hittade denna snygga väst på Gina Tricots hemsida . Riktigt fin måste jag säga.  Gillar att det är resår baktill. Tror att den kan sitta lite finare i och med det, lite modernare så att säga. Fräsch ljus färg. Egentligen tycker jag nog att jag passar bäst i beiga färger men den gråa är inte så pjåkig den heller. Kostar 349 kronor.

Kreativitet


Mitt senaste projekt är denna skjorta. Istället för att lägga ut 500kr på Bikboks finfina skjorta valde jag att göra en egen. Jag var hemma hos föräldrarna och hittade den perfekta skjortan att gå loss på. Mamma hade den när hon väntade min bror och mig, så nog är den stor alltid! Tack mamma! Min ekonomi tackar mig. Min kostnad; tja, ca 50 kronor. Som hittat!

Lässtuga

Idag är det total lässtuga här hemma. Är ensammen hemma då C är iväg med några kompisar, vilket gör att det är väldigt effektivt att plugga. Inget annat som stjäl uppmärksamhet ;-) Nu ska jag återgå till boken igen. Tänkte bara passa på att säga hej.

Ikväll kommer ett kreativitetsinlägg; en liten makeover jag gjort. Mitt senaste lilla projekt. Håll utkik!

Inspiration


Bilder lånade från Topshop och Netaporter (Stella Mccartney) och The skinny website. Gah vad Kate Bosworth är snygg på den den här bilden!

Dagens


Nu ska jag springa iväg på bio, men innan det passar jag på att slänga upp en dagens. Eller ja, jag har haft på mig det här halva dagen i alla fall :-) Skjortan som jag har på mig ska jag berätta mer om imorgon. Lacktights har jag till samt en tisha från Acne. Halsband från Gina och Kappahl. Ahh. Nu väntar vännerna på mig. Bråttom!

Weekend check

TGIF!

Det är redan fredag. Jag tycker verkligen att veckan bara sprungit iväg. Tyvärr har min förkylning som legat och gnagit i veckan brytit ut totalt lagom till helgen. Positivt är ju dock att det kommer nu och inte när jag ska till Sälen sen. Är hemma idag och ska plugga så gott det går. Har tagit en dusch och lockat håret så nu känner jag mig i alla fall fredagsfin :-) Ikväll blir det bio; Män som hatar kvinnor. Tack älskling för biobiljetten! Ska ladda upp med massa nässpray så ska jag nog klara hela filmen. haha...

Nu ska jag kila ner förbi jobbet och skriva på lite papper. Trevlig helg på er!

Balmain S/S 2009

Efter att ha sett stora delar av Balmains nya kollektion på diverse stora bloggar måste jag kora mitt favoritplagg; nitkjolen. Den är så himla fin verkligen. Tycker dock att den är väldigt lik Acnes nitkjol som de gjorde för någon/några säsonger sen.
 

Att vänta till slutet av april...

... är så frustrerande. Jag funderar på om H&M är den enda webbutiken som kommer undan med så sjukt långa leveranstider. Om man beställer från, låt säga Ellos, så får man sina varor i regel efter bara några dagar. Borde det inte vara så?

Dessa ombloggade skor från H&M har jag beställt. Kunde inte avgöra om svart eller cremevita var snyggast så jag klickade hem båda. De kommer i slutet av april, vilket torde innebära att de sannolikt inte ens är producerade än. Jag blir så frustrerad även fast jag vet att jag sannolikt ändå inte kommer kunna använda dem förrän då ändå. Det roliga är att det kommer bli en riktig överraskning den dag de dimper ner i brevlådan. Jag längtar!

The break of dawn 06:25

-7d291126ed604cd67a62bcff54ab4a4.png

Kolla varifrån!

Nu sitter jag på tåget. Redo för en ny dag. Hann precis knäppa av en lågupplöst dagens innan jag skyndade iväg.

Idag har jag skinnbrallorna från H&M på mig. Tillsammans med dem har jag tee från Melba och sjal vintage från Nina Ricci. Med det här vädret som hänger i sig(läs slask) blev jag återigen påmind om att det fortfarande är vinterjacka som gäller.

Update: Detta meddelande skrev jag förstås i morse. De har tydligen bytt mmsnummer för bloggning.


Kravall


Studentlivet är verkligen fantastiskt. Självklart är det mycket plugg och man slits ofta mellan gamla vänner och nya klasskompisar när man pendlar, men på det stora hela är det verkligen en underbar tid.

I torsdags förra veckan var jag på kravall. Vilket innebär att man alla olika studenter bär sin utbildningsoverall (ekonomer har vita) och festar tillsammars. Vi ekonomer ska dessutom sy på röda och blåa revärer på sidorna, vilket verkligen är ett tålamodstest. Sen syr man dit de märken man får vid olika fester och vips är man en tvättäkta student. Torsdagen var verkligen grym! Jag, som verkligen ÄLSKAR att klä upp mig, njöt (till min förvåning) till fullo av att inte behöva bry sig om hur man ser ut. Nästan alla har liksom en overall.

Ni som funderar på att plugga vidare... Det är en av de bästa tiderna i livet. Ta den!

Armband


Jag äär väldigt svag för fina armband. Detta gillar jag speciellt mycket. Stilrent och i en vackert läder. Kanske blir det så att jag klickar hem det. Det kostar 195 och är från Cocoo.

Leather man

Denna läckerbit hittade jag på MQs killavdening härom veckan. Såg riktigt välgjord ut måste jag säga. Snygg på pojkvännen i vår och sommar med någon ljus tisha till. Kostar 1800kr och är från Emilio

Bortsprungen

Jag hade mms:at in en dagens klädsel hit idag men den verkar ju vara totalt bortsprungen. Åh, typiskt! Aja, den dyker nog upp såsmåningom. I morgon ska jag upp jättetidigt. Har en heldag i skolan så jag får se hur stor möjlighet jag har att uppdatera. Jag ska göra mitt bästa! Nu väntar svamptoast. Yummie!

Streetstyle

Foto:
När jag satt på tåget i morse kikade jag lite i ICity och la märke till riktigt snygga Elinor. Jag är egentligen inte så mycket för trasiga jeans men det här tyckte jag var riktigt lyckat. Snyggt att hon blandar den uppklädda pälsen med lite trashiga jeans med strumpbyxor under.

Det fanns även en hel del andra godbitar på hemsidan så titta in där vetja och få lite inspiration.Caroline och Daniel är riktigt duktiga på att plocka ut alla snygga svenskar som rör sig på våra svenska gator.

(Bild lånad från Stockholm Streetstyle)

Arrive


Rainbeaux Knotted Waist Detail Dress

Denna somriga klänning har precis kommit in till Asos. Gillar färgen som gör sig väldigt fin till en sommarbrun kropp, men gillar också detaljerna i midjan som gör den annars ganska enkla designen lite mer intressant. Den ser ut att falla väldigt fint också. Du hittar den här.

Gammalt men fantastiskt

Denna bild är väldigt gammal och alla har väl redan sett den men jag måste bara lägga upp den för att den för mig är total perfektion. Den får mig också att vilja åka tillbaka till New York, vilket skär lite i hjärtat eftersom jag inte kommer kunna göra det på väldigt länge....

En salig blandning


Din Sko


I bilen

MMS

Idag blev det bilen istället för tåget. Skönt! Reser gör jag i mammas kavaj från 70-talet och tee från Melba (som kom idag).


Sneakpeak

Just nu håller jag på med ett litet projekt. Här får ni en liten sneakpeak på vad jag håller på med. Fullständig rapport kommer senare i veckan när jag förhoppningsvis har fått i ordning alla detaljer.

Inspiration



Foto från RiverIsland
Skjorta H&M
Armband Cocoo
Oversizetopp RiverIsland
Sko RiverIsland
Leggins Only
Skärp La Redoute


Lördag


I lördags festade jag tillsammans med mina kära tjejkompisar. Vi var på en ganska lam förfest. När vi väl kom ut till krogen upptäckte vi att det tydligen var reggaekväll på utestället. Inte riktigt min melodi. Det funkade ett tag men sen slank jag iväg på en grymt mycket roligare efterfest. På min hade jag skjorts från Levi's, kavaj mammas gamla, linne gjort själv. Billig outfit minsann. Inte mer än 150 kronor. haha! Ibland är det ju inte prislappen som gör stilen.

Monday

Helgen har varit kanon för min del men också har det hänt en del väldigt jobbiga saker (som jag inte tänker gå in på här) vilket gjort att jag inte känt för att blogga. Nu är det nya tag och en ny vecka. Nästa vecka åker jag till Sälen så jag har därför väldigt mycket att plugga för att hinna med att vara helt ledig under dagarna där uppe. Jag ska under veckans gång också försöka uppdatera er lite om de festligheter jag varit på under helgen.

Nu (lite sent kanske) sparkar vi igång vecka tycker jag!